fbpx

22. maj 2020

Kender du det, at du vågner op og er sprængfyldt med god energi? Så bliver din dag fyldt med alle de projekter, som du har tilsidesat på de dage, hvor din energi ikke var så god.

MEN hvordan var din energi så dagen efter, du har brugt al din gode energi?

Var du vissen og vrissen, var du træt og tung, var dine tanker mørkere og sværere?

Det forholder sig sådan, at når vores kampcenter i hjernen er overaktivt kan vi opleve uro i kroppen, og det kan være svært at finde ro.

Når det er svært at finde ro, kan nætterne blive lange og fyldt med grublerier. Så kan den nye dag starte skævt uden energi men stadig med en masse, der skal gøres, som du pligtopfyldende går til med oprejst pande – du kæmper dig igennem.

Hvad ville der ske hvis du stoppede helt op og mærker efter, hvad du har LYST TIL LIGE NU?

Hvad ville der ske, hvis du stoppede helt op og mærker efter, hvad du har BRUG FOR LIGE NU?

Prøv at tænke helt til ende hvad der ville ske, hvis du lod snavset ligge, du ikke rørte vasketøjet, maden blev bestilt over nettet og Netflix fik lov at underholde?

Lyder det lidt som sød musik i dine ører?

Den gamle kending med at “når vi bruger energi, får vi energi” passer meget fint her, det er bare med andre fortegn. Her vil det være “når vi holder vores gode energi hjemme, så vil det generere yderligere god energi”.

“At være energipessimist er ikke at lade ting flyde og være ligeglad”

Mette Molberg, speciallæge og stressspecialist.

Det handler såre simpelt om, at du prioriterer dig selv og din gode energi.

Spørg dig selv om hvad det er, du løber efter? Hvad der er så vigtigt, at du presser dig selv for at nå et mål, du måske ikke ser tydeligt.

Energipessimisme handler om helt klare prioriteter og om at holde den gode energi hjemme hos dig selv, så du har noget at give oprigtigt og ærligt ud af.

At du ikke bare kører videre i dit høje tempo, fordi “det plejer jeg”.

Du er ikke “plejer”, du er “lige nu”!

Du er den vigtigste i dit liv og det, du gør nu, gør en forskel!

Når jeg siger, at du er den vigtigste i dit liv, negligerer jeg ikke dine nærmeste.

Jeg siger blot at for at dine nærmeste får det ægte og oprigtige af dig, er du nødt til at prioritere dig selv, så du har noget at give af.

Kærlig hilsen

Mette Molberg

Speciallæge og stressspecialist


Har du, eller en du kender, brug for en GRATIS afklarende videosamtale?

Vi tilbyder mulighed for videosamtaler via fx Zoom i vores klinik. Det er let tilgængeligt og nemt at få i gang – bare klik på et link som vi sender til dig, så er vi i dialog.