fbpx

Fakta om stress og processen

Næsten halvdelen af de mindre virksomheder har haft langtidssygemeldte medarbejdere indenfor de sidste 2 år, 50 % skyldes stress, 25 % kræft/kronisk sygdom og 25 % lidelse i bevægeapparatet.

Udbredelse af stress i Danmark i den arbejdende del af befolkningen: • 15 % har følt sig stresset ”hele tiden” eller ”ofte” inden for de sidste • to uger (NFA, 2014).
Hovedkilder til stress: 51 % arbejdet som vigtigste kilde til stress, 43 % svarer både arbejde og privatliv (NFA 2014)

Stress foreningen oplyser, at ubehandlet stress medfører depressioner og angstlidelser, der ofte kræver lang sygemelding.

Det er videnskabeligt bevist, at hurtig indsættende behandling mindsker risikoen for længerevarende sygdom, alvorlige ledsagende sygdomme som fx depression/angst eller fyring.

Sværhedsgraden af stress stiger med varigheden af stressperioden.

Det er derfor aldeles vigtigt, at den initiale behandling er evidensbaseret, håndteres professionelt og at alle tænkelige årsager til stress såvel personligt som erhvervsmæssigt, håndteres korrekt og effektivt fra starten.

I er blevet præsenteret for en masse fakta, og begrundelser for at arbejde forebyggende med stress, og vigtigheden i hurtig indsættende behandling ved mistanke om stress.

​Hvad er næste skridt?

I ønsker at arbejde med stress, sygdomsforebyggelse eller trivsel i virksomheden. For at skabe en forandring, skal virksomheden og medarbejderne være med til at ændre adfærd og gøre noget andet end de plejer.

Det kræver nogle forudsætninger at kunne initiere disse ændringer:​

  1. Viden om stress, sygdomsforebyggelse, trivsel og adfærd ved medarbejderen,
  2. Beslutte en ramme for stress og sygdomshåndteringen (tid, personer, pris, periode) overvej spørgeskema undersøgelse
  3. Fokus på de tidlige stress og sygdomssymptomer
  4. Kontakte Medica Pro for vejledning og sparring.
  5. Brugbare redskaber og skab forståelse før forandring
  6. Initiere forandringsprocesser gradvist.
  7. Evaluerer løbende og vis tydelig ledelse og vejen
  8. Opfølgning og løbende trivselsundersøgelser​

Der er mange trin i en forandringsproces, vigtigst er et skridt af gangen, og at alle medarbejdere er med før næste skridt kan tages.​

Vi er specialister i stresshåndtering, tøv ikke med at kontakte os

Kontakt Medica Pro StressCenter for en uforpligtende samtale.

Udtalelser

Jeg har netop afsluttet et stressbehandlingsforløb hos Medica PRO StressCenter.

Jeg har oplevet et yderst kompetent behandlingsforløb, med et ambisiøst og inkluderende behandlingprogram.

Samarbejdet med min stressterapeut Lina, har på alle måder været trygt og positivt. Jeg er blevet mødt med en nærværende forståelse og professionel viden, som både har givet mig energi og tro.

Jeg har sideløbende modtaget NADA-behandlinger, hvilket har gjort en positiv forskel og jeg vil med sikkerhed fortsætte disse i fremtiden.

Jeg kan klart anbefale Medica PRO StressCenter

Jan Pedersen

Mette var fantastisk til at få mig tilbage på sporet - lynhurtigt. Hendes indsigt og forståelse gjorde det nærmest helt overskueligt at komme igang, med en ellers uoverskuelig opgave. Efter ganske kort tid kunne jeg begynde at implementere nye gode vaner i min hverdag, som stadig er vaner i dag.

Morten

Jeg har været igennem stressforløb med 7 samtaler ved Lina. Jeg oplever Lina som en meget kompetent samtalepartner, der gerne udfordrer og stiller spørgsmål til mine tanker, følelser og handlinger.

Lina er empatisk og jeg følte en stor omsorg fra hende som gav tryghed i samtalen, så også de meget svære emner kunne berøres.

Jeg fik værktøjer, som jeg skulle udfordre mig selv med hjemme og de gav stor indsigt, som vi kunne tale ud fra ved næste samtale.

Jeg kan kun anbefale Lina!

Hanne Larsen

Efter 6 måneders behandling synes jeg, at jeg er godt på vej til at finde mig selv igen og jeg bruger hendes værktøjer hver dag til at få små succeser i min hverdag. Mette har givet mig nogle virkelig gode værktøjer til at kontrollere min stress symptomer og hjælper mig tilbage til en go hverdag med små succeser. Jeg vil anbefale Mette til alle som har brug for en stress coach på Fyn. Hun er meget dygtig til at lytte og guide på en måde, som er nem, enkel og lige til at indsætte i et stressfyldt hverdagsliv.

Jonna Andersen

Medica Pro Stresscenter kontaktede mig ganske hurtigt med en tid til en samtale, vi aftalte et forløb, og det har været en fantastisk rejse.
Jeg er spændt på at leve det nye liv der tegner sig for mig, og vigtigst af alt, et liv uden stress.
Alt dette skyldes ene og alene mit opkald til Medica Pro Stresscenter. Tak for sparket og tak for rejsen jeg er i gang med.

Rene

Ro, empati og nærvær. Mette Molbergs varme og tryghedsgivende viden samt erfaring danner rammerne for en stressfri og meningsgivende vej videre i livet.

Linda Ravn

Mette er en dygtig læge, empatisk, indlevende og med nærvær overfor sine patienter. Medgiver mine varmeste anbefalinger!

Christina Reisenhusoverlæge

Den helt store styrke ved Mette, er at hun er læge, og har et knivskarpt blik for ikke kun det psykologiske, men også de fysiske aspekter omkring netop min person. Jeg føler mig utrolig godt passet på, helt efter mine behov. Mette Molberg har mine allervarmeste anbefalinger, og jeg skylder hende fuldstændig at jeg har det godt i dag – og ikke mindst – at jeg stadig er i arbejde!

Annette Boe

Tilmeld nyhedsbrev her