fbpx

HVAD ER NEUROFEEDBACK?

Fire centrale pointer:

  1. Med Neurofeedback træner vi hjernens evne til selvregulering af det der hedder ”arousal”, som er niveauet af ”vågenhed” i hjernen. Ved træningen aktiveres de dele af hjernen der arbejder for langsomt, mens de dele der arbejder for hurtigt dæmpes. På denne måde skabes der en bedre balance, som vi i vores hverdag vil opleve som bedre trivsel og færre symptomer.
  2. SELVREGULERING Neurofeedback er gavnligt for en lang række symptomer der afspejler ubalance i hjernen. I Neurofeedback arbejder vi med at give hjernen det bedst mulige udgangspunkt, for at imødegå de udfordringer vi møder i hverdagen. Langt de fleste vil opnå positive resultater af at træne Neurofeedback.
  3. HVEM HAR GAVN AF NEUROFEEDBACK? Med Neurofeedbacktræning giver vi hjernen en unik mulighed for at få indblik i dele af sin egen aktivitet. Ved hjælp af elektroder der fungerer som sensorer måles hjerneaktiviteten. Disse målinger omdannes til auditiv, visuel og taktil feedback. En træningssession varer typisk 30 minutter og opleves behagelig og afslappende.
  4. HVORDAN FOREGÅR NEUROFEEDBACK? Alle kan træne Neurofeedback, og det stiller ikke andre krav end tilstedeværelse, og at du kan sidde og kigge på en skærm. Neurofeedback er meget afslappende og behageligt. Mange ser frem til deres Neurofeedbacksessioner, fordi de får et pusterum, hvor hjernen får ro til at arbejde med sig selv. Lidt mere avanceret afslapning.