fbpx

Metakognitiv Terapi

I behandlingen af stress har vi hos Medica Pro valgt at anvende den højt specialiserede terapiform, metakognitiv terapi, som har dokumenteret stor behandlingsmæssig effekt på en række lidelser, herunder stress, angst og depression.

Terapiformen fokuserer på tænkning, og hovedformålet er at afhjælpe følelsesmæssig lidelse og ændre uhensigtsmæssig tænkning og adfærd ved at behandle negative automatiske tanker.

Vi kombinerer metakognitiv terapi med kognitiv adfærdsterapi, for at opnå tilstrækkelig effekt.

Forskning viser, at kognitiv adfærdsterapi er mindst lige så effektiv som medicinsk behandling i forhold til ikke-psykotiske depressioner, og at det bedre forebygger tilbagefald af stress, angst og depression samt har færre bivirkninger. 

evidensbaseret

Metoden er evidensbaseret, og de kognitive metoder og teknikker, der anvendes i behandlingsforløbet, er udviklet på baggrund af forskningsresultater.

Ved at ændre perspektiv kan terapien føre til en anden forståelse af, hvad man oplever, og hvad det vil sige at være til, og vise vejen til en kilde af indre ressourcer, som man måske ikke var klar over, man havde.