fbpx

Mindfulness

Mindfulness betyder at være bevidst nærværende og opmærksom i nuet. Det indebærer at acceptere og være venlig overfor sig selv, og at træne opmærksomheden ved at notere og acceptere ens tanker og følelser uden at dømme eller engagere sig ydereligere i dem.

I mindfulness-meditationen fokuserer på du bevidst på din nuværende oplevelse og undgår at hænge fast i fortidige eller fremtidige begivenheder. Meditation er kendt i mange kulturer og kan reducere symptomer på stress, angst, depression, træthed og smerter.

Det kan også have en positiv indvirkning på din adfærd, holdninger og selvopfattelse.

Forskning viser, at Mindfulness-meditation reducerer symptomer på stress, angst, depression, træthed, smerter og har positiv effekt på menneskers holdninger, adfærd og selvopfattelse.

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR)

Vejen til en naturlig tilstand af nærvær & balance.

8 ugers forløb i Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er et
evidensbaseret forløb til raske, stressede og andre der ønsker overskud i hverdagen.

Følgende beskrives forløbets baggrund, form og indhold.

Om mindfulness:
Når vi træner mindfulness meditation og nærværsøvelser, åbner vi op for en verden i os selv, som vi ofte har mistet kontakten til på grund af vores travle livsstil og manglende opmærksomhed på vores krop og sanser. Men selvom vi har skåret kontakten, så ligger der uanede ressourcer og selvhelende kræfter i os selv, som vi gennem mindfulness-træning kan få adgang til. Ved at turde være i alle vores oplevelser, både de behagelige og ubehagelige, og have kontakt til det, der sker i os lige nu og her, kan vi lære at undgå automatpiloten og opnå indre frihed.

Hvem kan lære det?:
Mindfulness er en medfødt evne i os alle til at rette opmærksomheden mod ét sted af gangen, i nuet, og uden at dømme eller forsøge at ændre det, der er som det er. Vi har også en medfødt evne til venlighed, empati og medfølelse, som kan fremmes gennem praksis i kærlig venlighed. Mindfulness kan hjælpe med at skabe følelsesmæssig og mental ro og overskud og har mange andre fysiologiske og psykologiske effekter, der kan føre til heling, læring og personlig vækst.

Hvori består træningen:
MBSR er et velstruktureret gruppeforløb, der strækker sig over otte uger og inkluderer træning i kropsskanning, mindful yoga, åndedræts- og stilhedsmeditation, gående meditation, psykoedukation, stresshåndtering og daglig nærværstræning. Disse meditative og kontemplative teknikker kan praktiseres i forskellige positioner, herunder siddende, liggende, stående, gående og i bevægelse. Ved at øge opmærksomheden i kroppen øges kropsbevidstheden, og der bliver mere rum og stilhed i det mentale. Dette kan hjælpe med at øge kapaciteten til at være med mere intense tilstande og forbedre det mentale helbred.

Hvad lærer du?:
Som deltager på et mindfulness-kursus kan du lære at registrere dine egne reaktionsmønstre og opbygge robusthed og kompetencer, der gør dig i stand til at imødekomme udfordringer uden at blive negativt påvirket. Ved at handle bevidst og opmærksomt på en fleksibel måde kan du opnå overskud og overblik og undgå at bruge tid på at undgå det, du ikke kan lide, eller hige efter det, du gerne vil fastholde. Din mindfulness-praksis kan anvendes direkte i dit hverdagsliv og i dine relationer med andre som et dagligt værn mod belastninger

 

Kurset foregår i Odense SV på weekendbasis.

Sted: Medica Pro Stresscenter, Hvidkærvej 42, 5250  Odense SV

Der serveres kaffe/the/vand, frugt/kiks i pausen.

Pris for voksne: 3750 kr., særlig pris for unge studerende: 1875 kr.

Prisen er momsfri som behandling mod stress, angst, depression, kroniske smerter m.m.

Dato følger

Tilmelding:

Hvis du ønsker at blive skrevet op, kan du kontakte os her. Du vil få besked når der er planlagt opstart.

Kontakt os på
kontakt@medicapro.dk eller via hjemmesiden: www.medicapro.dk/kontakt

ET PAR SKRIDT FORAN ELLER BAGUD

Mange af os passer ikke ordentligt på os selv. Vi skifter mellem at styrte rundt, overbelaste os selv, eller at være helt udkørte. Vi fylder hele tiden livet med noget: mad, snak, travlhed, overarbejde eller tv, så vi undgår at mærke ikke behagelige følelser og tanker samt evt. smerte, der også kan være forbundet med det at være menneske.

​Du kan afprøve, hvor længe du kan sidde stille uden at klø dig i nakken, uden at rykke dig rundt eller uden at gøre noget som helst andet end at sidde stille med dig selv. Du vil sikkert hurtigt opdage, at der kommer tanker, fx om, hvorfor du overhovedet skulle gøre det. Du vil måske komme i kontakt med en grundlæggende rastløshed, men – hvis du bliver siddende længe nok – også en grundlæggende rummelighed eller accept. Der er ikke noget galt med utålmodige tanker eller rastløshed, men mange af os er hele tiden et par skridt foran eller bagud, og vi mister igen og igen dyrebare øjeblikke af vores liv.

​Mindfulness betyder at vågne op til det liv, der er lige nu. Mange lever enten i fremtiden eller i fortiden. Man grubler over ting, der er sket, eller bekymrer sig om ting, der kan ske. Man lægger planer og fantaserer om, hvordan livet kunne være. Eller leder efter en at give skylden for, at det er gået, som det er gået. Denne ene ender som oftest med at blive en selv. Det er nemt at være til stede i nuet, når livet er, som du gerne vil have det. Men livet er sjældent, som man gerne vil have det. Og faktisk kan livet synes helt perfekt, mens man keder sig eller længes efter noget andet.

​Mindfulness er at være i nuet – uanset om man kan lide det eller ej. Når man opdager, at man ikke er i nuet, kan man bevidst flytte opmærksomheden tilbage til nuet via sanserne. Du kan lytte, smage, se, mærke eller dufte det øjeblik, der er netop nu. Eller du kan opleve, hvilke tanker der går gennem dit hoved, hvilke følelser du har, og hvad der sker i din krop. Du kan opleve nuet på en måde, hvor du er venlig mod dig selv. Adlyd ikke bare tanker og følelser, men observer dem med humor og lethed. Når man har et godt forhold til sig selv, vil man ofte holde op med rutinemæssigt at gøre det samme igen og igen. Man passer på sig selv og bliver i stand til at se den rigdom, der er i hvert eneste øjeblik.​​​

​​​​​Forskning viser, at behandling med mindfulness meditation ikke alene medfører ændringer i følelser, tanker og adfærd, men også i den hjerneaktivitet der ligger til grund for indlæring, hukommelse og selvbillede.