fbpx

FAKTA - om stress på arbejdspladsen

Mistrivsel, stress og sygefravær er dyrt, både for personen med stress og for arbejdspladsen økonomisk. En medarbejder med stress har et effektivitetsfald på mellem 20-25%. Det er økonomisk dyrere for en virksomhed at have en medarbejder med et effektivitetsfald end en medarbejder der er sygemeldt.

Derfor er fokus på mental sundhed vigtigt. Den vigtigste faktor i stress forebyggelse er, at opdage symptomerne tidligt og få professionel hjælp så snart behovet opstår.

Medica Pro tilbyder flere tiltag inden for stress forebyggelse og kan derfor hjælpe virksomheder med at være proaktive på det mentale sundhedsområde.

Virksomheders vigtigste aktiv er deres medarbejdere, hvorfor trivslen i dag er vigtigere end nogensinde før.

Stress er dyrt, kan vi tillade os at ignorere det?

Stress kan koste virksomheder dyrt, både i tab af medarbejdere og i form af et negativt arbejdsmiljø. Ifølge chefpsykologen fra Danfoss, Kurt Kørner, koster det 1.091.000 kr., hvis en medarbejder med en månedsløn på 20.000 kr. bliver ramt af en stress tilstand i løbet af seks måneder og derefter forlader virksomheden. Hvis en leder går ned med stress, vil det koste virksomheden 4.000.000 kr., hvis lederen har en månedsløn på 55.000 kr.

Oftest opdages stress ikke i tide, fordi det er svært at spotte og medarbejdere har svært ved at erkende deres problemer. Forebyggelse samt tidlig indsats betaler sig i arbejdet med større trivsel, produktivitet og bundlinje. Er skaden allerede sket, kan en målrettet stress behandling få en leder eller medarbejder tilbage på arbejdspladsen indenfor 4-6 uger.